boek Zo veel van Trish CookeTraining

Naast de individuele hulp (Kindertherapie/begeleiding) geef ik verschillende trainingen. De kracht van een training zit niet alleen in de inhoud en de opbouw van de training zelf, maar vooral ook in het groepsproces. Erkenning is een voorwaarde voor groei en ontwikkeling. Erkenning kan het best worden gegeven door iemand die je begrijpt, iemand die eenzelfde probleem ervaart. In de groep zitten mensen (volwassenen / kinderen) met eenzelfde soort probleem.

Training voor ouders/opvoeders

Praten met kinderen, hoe doe je dat?

In deze training wordt de basis van de zogenaamde kindertherapeutische communicatie uiteengezet en toegepast. Deze vorm van communiceren met kinderen blijkt goed bruikbaar in de dagelijkse omgang met kinderen. De kindertherapeutische communicatie richt zich vooral op hoe een kind zich werkelijk voelt.

Sommige kinderen zijn ‘bewerkelijker’ dan andere kinderen. De taak van een ouder/opvoeder is zwaar. Problemen tussen kinderen en volwassenen hebben vaak te maken met hoe er naar elkaar wordt gecommuniceerd.
Kinderen praten vaak in wat we noemen symbooltaal. Als een kind bijvoorbeeld wil vertellen dat hij het heel leuk heeft gehad bij opa en oma, kan het zeggen: “Ik wil elke dag naar opa en oma!”. Het kind geeft uitdrukking aan zijn gevoel. Veel volwassenen nemen de uitspraak letterlijk en reageren met: “Nee, dat kan niet!”. Hierdoor voelt het kind zich niet begrepen en kan zelfs ruzie ontstaan, terwijl zowel het kind als de volwassene niet goed begrijpen wat er aan de hand is en hoe het zover is gekomen. De manier van communicatie over en weer met gezinsleden (broertjes, zusjes, ouders) kan de problemen versterken of zelfs veroorzaken.

De kindertherapeutische communicatie kan in korte tijd effectief resultaat geven.

De training bestaat uit een zestal bijeenkomsten van 2 uur.

Bijeenkomst 1:
communicatieproblemen
contact maken

Bijeenkomst 2:
gevoelens van kinderen begrijpen
troosten

Bijeenkomst 3:
afweergedrag herkennen
effectief op afweer reageren

Bijeenkomst 4:
het verschil tussen jezelf als opvoeder en
individu, zelfonderzoek: hoe zit dat bij mij?

Bijeenkomst 5:
opvoedingsdoelen
invloed van de bagage uit je kindertijd

Bijeenkomst 6:
evalueren
extra oefenen / bespreken van vragen

De trainingsgroep bestaat uit maximaal 10 personen.

Voor informatie over de eerstvolgende training en aanmelding kunt u mij bellen op telefoonnummer 0624229838 of mailen naar estherapie@estherdejoode.nl

Leer een andere manier van communiceren voor een fijnere sfeer!

Training voor ouders

Voor ouders die zelf ook behoefte hebben aan meer rust, zelfvertrouwen en betere regulatie van emoties kunnen door Runningtherapie hun kind het goede voorbeeld geven!

Met Runningtherapie zijn positieve lichamelijke en psychische effecten te verkrijgen. In de training wordt onder begeleiding van de therapeut stapsgewijs toegewerkt naar het kunnen doen van een rustige duurloop. De lichaamsbeweging in de vorm van rustig hardlopen helpt de stofwisselingsprocessen in het lichaam beter functioneren. Door het vrijkomen van lichaamseigen stoffen, zoals endorfine, adrenaline en serotonine, ontstaat een ontspannende werking op het lichaam. Deze stoffen worden niet voor niets in de volksmond “gelukshormonen” genoemd. Door voorafgestelde doelen te behalen, wordt het zelfvertrouwen vergroot. Bovendien is het een effectief middel tegen het piekeren.

De Runningtherapie kan in korte tijd al veel invloed hebben op uw welbevinden.

Training voor kinderen

Voor kinderen geef ik diverse trainingen:

(Zelf)vertrouwen: “Dit ben ik!”

Sociale vaardigheden: “Leuk mét anderen!”

Bij (faal)angst/depressie: “Monster uit de kast.”

Bij woede/agressie: “Vuurwerk!”

Bij stressgerelateerde klachten en onzekerheid: “Ren je blij!”

Elke training bestaat uit 6 wekelijkse bijeenkomsten van 1 uur.
De trainingen worden in kleine groepjes gegeven (ca. 4 kinderen) omdat het gevoel van veiligheid essentieel is voor een effectief resultaat.

Locatie: Praktijk voor Kindertherapie, Populierstraat 24 te Vianen
De trainingen starten bij voldoende aanmeldingen.

Op een speelse, experimentele manier wordt het kind de mogelijkheid geboden meer kennis op te doen over zijn lichaam, lichaamstaal, communicatie en contact tussen zichzelf en anderen.

Geef je kind een zetje in de goede richting!

Move it!

Als ouder dien je sowieso mee te bewegen als je kind een veranderingsproces aangaat. Soms is het zelfs mogelijk en wenselijk om het samen te doen! Om het contact met je kind echt te verbeteren en te verdiepen, kan lichamelijk contact en lichamelijke inspanning een goede manier zijn. De training “Move it!” zorgt dus letterlijk en figuurlijk voor beweging. Het is een combinatie van contactoefeningen (Sherborne) en Runningtherapie waarbij het opdoen van positieve ervaringen centraal staat. Duur en inhoud van de training wordt onderling afgestemd.

Op een speelse, experimentele manier wordt het vertrouwen en contact tussen ouder en kind

Aanmelden op estherapie@estherdejoode.nl

logo estherdejoode kindertherapie begeleiding training
wie ben ik
contact
reacties
boekentips
zakelijk
webdesign Anita Gaasbeek